sajtos pogácsa light, igen kompromisszumos paleo - jobb, mint az "igazi"

2014-03-01

sponsored links

Vannak olyan fogyókúrás ételek, amelyekkel kevesebb a macera, mint az "eredeti" változatukkal. Gondolok itt pl. a light besamelre, ami úgy készül,  mint a besamel, csak nem kell a vajban megpirítani a lisztet, hanem a tej egy részével kikeverni a tk. lisztet, és azzal besûríteni a többi tejet. Na ennek ékes példája lett ez a pogácsa is. Nincs dagasztás, kelesztés, nyújtás, szaggatás, csak keverés, hengergetés, és ... az ízrobbanás. Semmivel sem marad el a fehérlisztes változattól. Tudjátok, én megmondom, ha valami nem lesz az igaz (ld. pizza, lángos), de ez igen. Ugyanis, ezek szerint, a sajtos pogácsa a sajttól finom...



Legközelebb kipróbáljuk tepertõsen is.

Körülbelül 40 kicsi pogácsányi darabhoz:

Egy tálban összekeverünk:
30 dkg zabpehelylisztet
5 dkg õrölt mandulát (vagy diót)
5 dkg napraforgómagot (legközelebb aprított tökmagot)
egy teáskanál sütõport
egy tojást
30 dkg reszelt sajtot (ez vegyesen emmentáliból és érett cheddarból készült)
egy kávéskanál õrölt köményt
egy teáskanál mustárt
sok sót
és annyi tejet, hogy gyúrható masszát kapjunk (nekem kb fél dl kellett)

A masszát összegyúrjuk, és azonmód gombócokat formázunk belõle, melyeket sütõpapírral bélelt tepsire teszünk, és kezünkkel koronggá lapítunk. Nem kell túl nagy távolság (3 cm elég), mert nagyon nem nõnek meg, és el sem lapulnak.

Közepesen meleg sütõben kb. 15 perc alatt megpirulnak.

Egy db 67 kcal és 5,5 g szénhidrát.

Update: kipróbáltuk tepertõsen is, a sajt helyett darát tepertõt tettem bele, nagyon finom, csak sajnos igencsak porlik, fogyasztása semmiképpen sem valósítható meg kultúráltan. Férjem szerint túl tömény tepertõ íze van, ami tény, de engem egyáltalán nem zavart ... a tepertõnek nincs?

Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/02/sajt...

sponsored links

Keres?s